Mentor Tennis

Mogen wij u eerst Martin Boele voorstellen. Hij meldde zich in 2019 bij onze vereniging. Na een eerste kennismaking bleek al snel dat hij een lange ervaring had met tennis door en voor jeugdleden. Hij wilde graag die jarenlange ervaring (14 jaar, 4 dagen per week) bij grote clubs in Delft en Pijnacker, inzetten voor onze vereniging. Vooral zijn ervaring met Mentor Tennis. 

Wat is nu Mentor Tennis?

Mentor tennis staat open voor jeugdleden vanaf 6 jaar ("Rood") die al training hebben, de beginnende senior tennisser (tot niveau 8/9) en senioren die na lange tijd van blessure weer voorzichtig willen opstarten. Tijdens Mentor tennis worden de minder goede punten van iedereen extra geoefend in combinatie met ontspannen spelvorm. Plezier en tennisbeleving zijn zeer belangrijke elementen. Martin werkt ook samen met de trainers om een goed beeld te hebben aan welk tennis elementen wanneer aandacht wordt besteed. Natuurlijk probeert Martin de  groepen in te delen op basis van vaardigheden.

Voor de jeugd wordt elke Mentor Tennis afgesloten met leuke spelletjes waarbij ook tennis en balvaardigheid op een speelse manier worden geoefend. Ook zit er altijd een element in waarin de kinderen worden aangesproken op hun competitief en prestatief gedrag. Winnaars krijgen een extra beloning en ook voor degenen die minder makkelijk meekomen is er altijd wel iets extra's ter motivatie.

Een bijkomend voordeel van Mentor Tennis is dat iedereen in een grotere groep samenspeelt dan alleen het groepje waar ze tennisles mee hebben en daardoor meer samenspel mogelijkheden krijgen. Op die manier leer je  meer mensen kennen waardoor het makkelijker wordt om toch te gaan afspreken. Voor de hoogst spelende kinderen hopen we over enige tijd ook de combinatie te leggen met jonge senioren en volwassenen en hun daarmee te helpen instromen bij bestaande soos of nieuwe soos op te zetten. Ditzelfde geld voor volwassenen die meedoen met Mentor Tennis, ook hen helpen we hiermee in te stromen en verbinding te leggen met andere leden.

 

Mentor Tennis is gratis

Voor de jeugd is Mentor Tennis een toevoeging op de tennislessen en geen vervanging. Wel gaan we ervan uit dat al die jeugd hier aan mee doen. Daarom moet je dus ook op les zitten. Alle Mentor Tennis wordt u aangeboden door de vereniging en is kosteloos

 

Wanneer?

De indeling voor Mentor tennis als volgt:

 • Maandag
  • Junioren 19:00 - 20:00
 • Donderdag
  • Rood/Oranje 15:30 - 16:30
  • Groen 16:30 - 17:30
  • Senioren 19:30 - 20:30
 • Vrijdag
  • Junioren 19:00 - 20:00 (Buiten competities om)

Senioren is op basis van indeling.