Informatie

(geboortejaren gelden gedurende het volledige kalenderjaar 2022)

Tennisles programma

Voor de jeugd doen wij mee aan het Tenniskids programma van de KNLTB.

Tenniskids is een programma van de Nederlandse tennisbond, de KNLTB, dat kinderen op een leuke manier laat kennismaken met tennis. Het is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen.

Dit programma begint voor kinderen vanaf 6 jaar.  Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid (in drie fases, genoemd Rood, Oranje, Groen) om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen of uit te breiden na de eerste categorie Blauw. (deze laatste is voor 3 t/m 5-jarigen; is bij ons zonder lidmaatschap van de vereniging, aangezien deze ook zonder competitie draait)

Door Tenniskids kan de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart worden gebracht.

Voor meer informatie over het Tenniskids programma ga ook naar KNLTB Tennis Kids 

 

Lidmaatschap incl. lessen

Voor de peuters (van 3 tot 6 jaar) werken wij met een strippenkaart. Deze kinderen zijn nog geen lid van de vereniging (mogen dus ook nog niet vrij spelen op de banen).

Voor de jonge jeugd ongeveer tussen de 6 t/m 12 jaar zijn er totaallidmaatschappen. Dat betekent dat je één bedrag kwijt bent voor o.a. de contributie en tennislessen. Wij werken samen met een externe tennisschool Tennis4You die de tennislessen verzorgt op ons park.  Overigens bepalen de tennisleraren (o.b.v. leeftijd en ervaring) in welke categorie jij/ uw kind speelt (de bandbreedtes zijn wat rekbaar).

Competitie

In het voorjaar (mrt-jun) wordt er de voorjaarscompetitie gespeeld en in het najaar (sep-nov)  de najaarscompetitie. Mogelijk dat voor de oudere jeugd in de toekomst de wintermaanden ook opgevuld gaan worden (met een wintercompetitie), maar daarvoor volgen wij de KNLTB.

Bij Rood/ Oranje zijn er nog niet echt vaste teams die de competitie spelen. Wel vinden wij dat de groepen Rood en Oranje er aan moet gaan wennen om zoveel mogelijk daadwerkelijk te komen bij de competitie. Een goede basis voordat je in Groen gaat spelen.

De categorie Groen gaat al werken met een team en een heuse teamcaptain. Er worden daar ook wat verantwoordelijkheden neergelegd voor een competitiedag. Vanaf Groen moeten afzeggingen voor een wedstrijd daadwerkelijk op tijd doorgegeven worden aan ons, omdat er voor het team vervanging moet worden geregeld (indien er te weinig overblijven) indien jullie hier onderling niet uitkomen. Probeer dus je verantwoordelijkheid te nemen en juist tennis voor te laten gaan op je andere activiteiten. Je teamgenoten (en wij!) zullen je dankbaar zijn. De laatste fase van de jeugd is categorie Geel. Veel onderdelen verlopen al hetzelfde als bij de senioren. Je moet ook echt zaken met je team (net als in groen) zelf al onderling goed regelen als 'ontvangende' gastheer of -vrouw. Denk hierbij aan lunchbroodjes of versnaperingen tussendoor.

De wedstrijden zijn overigens vanaf de categorie Rood al wel uit en thuis (je ouders/ verzorgers zullen dus ook eens moeten rijden om je ergens anders te laten spelen). Dit is dus niet elk weekend. De speeldagen vind je onder de Agenda van de jeugd waarin de andere activiteiten worden genoemd. 

 

Mentor Tennis

Mentor tennis staat open voor jeugdleden in de categorieën rood, oranje, groen en geel die al training hebben. Het wordt kosteloos aangeboden door de vereniging en gegeven door Martin Boele. Tijdens Mentor tennis worden de minder goede punten van iedereen extra geoefend. 

Voor de jeugd wordt elke Mentor tennis afgesloten met leuke spelletjes waarbij ook tennis en balvaardigheid op een speelse manier worden geoefend. Ook zit er altijd een element in waarin de kinderen worden aangesproken op hun competitief en prestatief gedrag. Winnaars krijgen een extra beloning en ook voor degenen die minder makkelijk meekomen is er altijd wel iets extra's ter motivatie. Wil je meer weten? Kijk dan hier

 

Vrij spelen

Verder mag de jeugd op de daarvoor aangewezen jeugdtijden, op het park vrij spelen met andere leden. Je moet dan wel even weten hoe het afhangsysteem werkt. Vergeet dan niet je KNLTB pas mee te nemen, want die is nodig om op het park te komen. Net als de senioren hebben wij voor de jeugd ook af en toe een soos op vrijdagavond, zodat je niet altijd zelf een tennismaatje hoeft te zoeken. 

Daarnaast is natuurlijk ons park-/ en baanreglement belangrijk.

 

Introduceren

Ook mag je wel eens iemand introduceren. Hoe dat werkt en welke regels daar aan verbonden zijn, vind je hier. Wellicht dat hij of zij dan ook lid wil worden. ;)

 

Samenspelen met volwassenen

Kinderen die voor training ingedeeld zijn in Blauw of Rood, mogen met hun ouders op de banen oefenen (tijdens jeugdtijden) zodra het kind lid is van de vereniging.
Let op: wanneer uw kind met de training overstapt naar oranje, groen of geel, vervalt deze regeling. Als je toch met je kind door wil oefenen dan zul je ook lid moeten worden van de vereniging.

 

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie probeert de jeugd een leuke tijd te geven op ons park. Ook willen wij meer betrokkenheid creëren in de komende tijd, zodat het percentage omhoog gaat van de jeugd die ook daadwerkelijk aanwezig is bij activiteiten en/of bij de competitiedagen. Daar hebben wij jullie/ uw hulp ook bij nodig natuurlijk.

Als er zaken zijn, waar jij opmerkingen over hebt, of u vragen over heeft, kan je/ kunt u altijd contact met ons opnemen: bijv. via [email protected]