Instructie Verantwoord Alcolhol Schenken

IVA certificaat: 

Barvrijwilligers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat clubleden na het tennissen nog gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom heeft de KNLTB in samenwerking met NOC*NSF en andere sportbonden de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) in het leven geroepen.

De Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. Elke barvrijwilliger is verplicht deze instructies (e-learning) te hebben gelezen, de (gratis) online toets te hebben gemaakt en behaald. 

Wat wordt van jou verwacht als barvrijwilliger?

Van elke barvrijwilliger wordt verwacht dat het certificaat behaald wordt/is. Na het behalen van het certificaat stuur je een kopie door naar de barverantwoordelijke. Deze houdt de certificaten in beheer en zorgt zo voor registratie van onze gekwalificeerde barmedewerkers.

De online toets bevat 15 vragen, is goed te doen, maar wel na doorlopen van de e-learning.

LET OP!! De Drank- en Horecawet vereist dat een barvrijwilliger de instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Heb je de test nog niet gedaan, doe dit dan nu gelijk, zodat je dit niet meer kunt vergeten. 

Hoe werkt het?

Ga naar de website Alcohol en sport - NOCNSF.

Hier vind je alle informatie over alcohol en sport en op de pagina staat ook het startpunt voor de e-learning met aansluitend de test:

Start e-learing en test IVA Certificaat 

Maak een nieuw account aan. Je ontvangt een mail om je nieuwe account te bevestigen. Daarna kun je inloggen op de site. 

Na het doorlopen van de e-learning start je met het beantwoorden van de 15 vragen. 12 van de 15 vragen moet je goed beantwoorden bij de toets voor je IVA certificaat. Slaag je voor de toets dan kun je jouw certificaat direct downloaden.

Stuur een kopie van je certificaat naar [email protected]zodat ook wij beschikken over jouw certificaat bij mogelijke controle.

Het IVA certificaat hoef je maar eenmalig te halen en blijft geldig.

Heb je vragen over de IVA, stuur dan een emailbericht naar [email protected]

 

Bedankt voor je medewerking en succes!