Statiegeld acties voor de vereniging

08 oktober 2021


Statiegeld acties

Bij OTC hebben we momenteel twee statiegeld acties lopen: één samen met onze Jeugd sponsor Coop Supermarkten (Julianalaan 1) en één met onze huisleverancier voor de kantine Van Dorst Drankenhandel

De Coop-actie - spaaractie voor tafelvoetbalspel

Je kunt je lege flessen inleveren bij de legeflessenautomaat in de Coop (Julianalaan 1, Oudenbosch). Na inlevering druk je normaal op de knop "Bon". Maar....nu kun je  ook op de knop OTC34 drukken en dan wordt het statiegeld door de Coop overgemaakt op de rekening van OTC!

Je steunt daarmee onze jeugd die graag in het paviljoen een tafelvoetbalspel wil. Deze actie loopt van 1 oktober t/m 31 december 2021.

Dus...graag allemaal je lege flessen inleveren bij de Coop!

 

De milieuactie plastic flessen - spaaractie voor Activiteiten

Het plastic zwerfvuil is al jaren een steeds groter wordend milieuprobleem. Ook bij OTC zien we dat met name door het hoge gebruik van kleine petflesjes voor water en sport drankjes. Sinds 1 juli dit jaar zit er statiegeld op deze flesjes.
Meestal worden deze flesjes onbewust weggegooid in de eerste de beste afvalbak die iemand tegenkomt. Onze stroom van restafval word daardoor alleen maar groter (en ook nog eens duurder). Vooral plastic zorgt voor een grote extra stroom alleen al door het volume van die flesjes. Om deze stroom te  verminderen hebben we jullie hulp hard nodig. 
 
We hebben tegenwoordig een aparte container voor plastic flessen staan bij de deur van het paviljoen. We vragen je om in het vervolg je lege flesjes in die bak gooien. Onze restafval stroom daalt dan drastisch.
Maar er is meer....Peter Konings heeft met drankenhandel van Dorst afgesproken dat zij de container legen en dat de opbrengst van het statiegeld aan ons wordt uitbetaald. Die opbrengst, gauw € 20,= per volle container, komt ten goede van de activiteiten commissie, dus aan ons allemaal. 
De restafval stroom daalt, kost minder geld, de flesjes brengen geld op en onze mensen van de TPC hoeven niet meer in alle bakken te graaien om de lege flesjes eruit te vissen.

Dus....graag je lege drinkflesjes in de daarvoor bestemde container gooien!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen